17:40

Jag har ingen ork att skriva eller uppdatera min blogg känns det som...

09:37

Klev upp halv åtta för att hämta en soffa och en hylla åt mig och Marcus som vi ska ha i våran lägenhet, det var inte meningen att jag skulle ha hyllan men jag stal den ändå av min kusin. Eftersom att jag tyckte den var finare!

Måste även tillägga att ni ska gå in på  kärlekens blogg, Marcus alltså (: http://marcusoberg.blogg.se
och titta vad han har haft för sig när han inte har varit med mig. Och nej, jag märkte inget när han började använda mina underkläder, men det börjar smälta in nu!

15:04

Hur tråkigt är det inte när jag inte uppdaterar med nya bilder på mig själv? Ja jag vet, det är väldans tråkigt!
Lovar att det kommer komma flera bilder. Knäppte lite bilder på mitt rum för ett bra tag sen, men då var det så otroligt smutsigt och stökigt (har inte haft tid att städa) så jag ville inte lägga ut dem. Men för eran skull ska jag lägga ut bilder på min smuts!





Så där, nu kan alla se hur stökigt jag hade det förut och det fina hålet som Tinka har gjort i mitt golv, som nu är dubbelt så stort (: hihi. Och tavlorna har jag faktiskt målat själv, den sista ska vara ett självporträtt men jag tror inte jag lyckades så bra med det!

14:14

Och ja jag vet att jag inte lagt ut bilderna än, dem som ni fick välja hur jag skulle se ut på. Men jag har inte haft tid att leka med kameran än eftersom att jag jobbar hela tiden! MEN dem kommer snart, thats a promise!

                                                                 

14:08

Okej Ronja - svar på dina frågor!
1. Sjukt (Eftersom att jag använder det hela tiden!)
2. Hmm, den var tricky. En motfråga där, om jag berättar det för dig kommer du då att försöka förföra mig i den ställningen eller?
3. NU!
4. För jag anser att du ska vara hemma hela tiden tillgänglig för mig!
5. Okej, jag gjorde en läppförstoring men den vart misslyckad så jag fettsög läpparna. (haha)

Och till unknown - svar på dina frågor.
Eftersom att frågorna är en aning personliga och inte ens relevant för den här bloggen så tänker jag bara svara på fråga nummer 2.

2. Mest nöjd med är nog armarna i så fall och minst nöjd med, är låren.

21:53

                                                            Gamla bilder på Min Marcus <3 ;D



                                                       

21:50

Nu tänker jag följa Ronjas exempel och själv ha en liten frågelåda, så får vi se hur intresserad folk är av att veta saker om mig. Och om det är såå pinsamt att visa att ni läser min blogg så kan ni låtsas vara anonym om ni vill. No hard feelings liksom.

Nu ska jag träna träna träna... tjingeling!

15:43

Sitter här nu igen och känner mig jätte hungrig, dock har jag ingen lust att äta eftersom att jag gått upp tre kilo. Men tror ni att dem tre kilona stoppar mig? Nej eller, jag kan inte sluta äta..
Nu ska jag gå upp och äta (:

14:22

Nu tycker jag att du har glidit efter honom tillräckligt länge, en sådan underbart fin tjej som dig ska inte behöva ta skit ifrån någon, (som du skrev själv), som inte går att nå. Jag har varit kompis med dig nu hur länge som helst och det är inte första gången jag har fått stå bredvid och se dig bli ledsen, arg, besviken på grund av en kille som inte ens förtjänar att du tittar på honom. Det är du som ska skriva att du inte går att nå till dem idioterna efter allt dem låtit dig genomlida. Du är en tiopoängare och förtjänar därför något som passar den siffran och inte något som inte ens kommer över nollan.
Nu har jag stått bredvid ett bra tag och nu kan jag inte låta bli att säga till dig på skarpen, (med kärlek i rösten), att nu räcker det! Dumpa alla skithögar och börja tänk på dig själv, strunta i hur dem mår och hur du får dem att må, det enda som räknas är att du huvudsakligen mår bra och inte tar onödig skit som du nu har gjort i ett år igen...

Det jag vill komma fram till är att jag finns här för dig och jag kommer inte att lämna din sida Ronja Söderberg <3

                                                         



14:14

Har kommit på flera saker nu som jag kan konstatera. Jag har grymt breda höfter, vilket syns jätte väl på dem bilderna där jag har rött/svart på mig, Tinka syns nästan alltid i bakgrunden på alla bilder jag knäpper och jag har börjat haft uppsatt hår jätte mkt.

Angående det förra inlägget så kommer bilderna snart! Dock blir det svårt med Annas (http://annaboden.blogg.se) lilla inlägg, då får hon vara så söt att vänta tills snön kommer (: hihi och Ronja (http://rsoederberg.blogg.se), jag ska göra den absolut kåtaste blicken jag kan! (Medans jag tänker på dig)

23:16

Tänkte göra en liten rolig grej så får vi se hur många som hänger på. Ni får alla välja ett sorts kort jag ska lägga ut på mig själv, dock vill jag inte ha några dumma saker som en nakenbild elr dylikt, men en riktigt ful grimas, en där jag är riktigt snygg eller helt enkelt ler lite för mkt. Så kom igen, i vilket tillstånd, grimas eller liknande vill ni se mig? ( Och jag förväntar mig svar den här gången med!! hihi )

23:13

Sitter och äter ett kinderägg och känner mig som liten igen. Det finns faktiskt sådana stunder för mig med. Då man bara vill vara en liten flicka som inte har ett bekymmer i världen och när man är ledsen kan man krypa in i mammas famn och gråta ut. På kvällarna bäddar mormor ner en sådär mysigt som bara en mormor kan göra, och gör en liten fot koja.
Jag blir alldeles idyllisk.

Vilken del av erat liv saknar ni mest? (Och jag förväntar mig några svar den här gången iaf!)

14:30

Snart ska man åka och jobba, och skjutsa hem älsklingen. Fick två extra dagar med honom den här veckan vilket känns otroligt skönt eftersom att jag ska jobba hela nästa helg. Vi har planerat att det blir parken nästa löning, kommer få en fin fin lön så man kan unna sig lite roligt iaf (: Ska ta mig en titt på hur mkt pengar jag har på kontot just nu, tror inte att det är mkt.

Har ingen mera tid att ägna åt min blogg just nu, måste gå upp och slänga i mig lite mat sedan göra mig klar.
Hur ser helgplanerna ut för eran del?

23:06

Min Marcus är hemma hos mig nu, han ska sova här så vi kan mysa på min nittonde födelsedag (: Underbart.
Fick en flaska Peach Liquor, kommer inte ihåg helt vad den heter och är för lat för att titta. Men det är persikosmak i alla fall, så det ska bli spännande att smaka. Fick välja lite saker i en katalog till lägenheten av mamma och pappa, fick ett par skor av Marcus, men dem har jag visat (: och målarfärger av Sandra, eftersom att jag älskar att måla mina egna tavlor. Sedan får vi se vad man får mer dem närmaste dagarna (:

                                                                             

Min Marcus

                                      
Min pojkvän kan också sitta i en cowboyhatt och vara lite oseriös. Är han inte bara helt enkelt för underbart söt (:

00:49

Måste visa Tuva vad fint hon sover och hennes mamma hur fint hon sover. Det är änna otroliga katter jag har.

                                                          
                                                                        - Mamma Tova & Tovas lilla Tuva -

00:47

Nu har jag varit nitton år i hela 47 minuter och jag känner mig inte ett dugg annorlunda. Jag känner mig fortfarande gammal som en nittioåring, har ont i ryggen och fötterna och luktar som en gammal sko. Men det är väl livet helt enkelt. Här kommer dagens outfit. Leggings från H&M, linne från Cubus och Långärmad tunica ifrån Vero Moda.

                                                       
                                                                         - Jag bjuder på mig själv -

Nitton år

Eftersom att jag fyller år på tisdag lägger jag ut en wishlist till dem som vill veta (: hihi (Jag kan tydligen inte lägga ut paint bilder så jag får skriva vad dem heter ist, så får man fråga i affären efter dem (: )

  • Denna underbara klänning från Gina Tricot för 299:-
                                      
  • Mirella Skirt från Gina Tricot för 199:-
  • Big Pumpkin Bag från Gina Tricot för 299:-
  • Pengar så klart
  • Och en ny mobil, vilket jag tvivlar på att någon kommer att köpa åt mig, så jag får nog köpa den själv för min fantastiska lön.
  • Rory Skirt från Gina Tricot för 249:-
  • Anja Turtleneck Tunic från Gina Tricot för 129:-
  • Laura Tunic från Gina Tricot för 199:-

01:15

Nu ska jag gå och lägga mig min familj. Men först ska jag visa dem underbart fina skorna jag fått av min Marcus, fyller ju år på tisdag, men jag fick dem i förskott eftersom att han är så underbar. På bilden är dem svart, men dem jag har är mörkbruna. Perfekta och skitsnygga vintersnygg med klack! Tack underbara Marcus <3

                                                                                   

22:59


Bara för att jag har lagt in sådana äckliga bilder på mig hela tiden så måste jag lägga ut en där jag ser hyffsad ut i alla fall (:

                                               

22:39

Vill ni se en rolig sak? Om ni lovar att inte skratta då, för det är faktiskt jätteee roligt (:
Nu är det så att jag vaknade i fredags klockan sex på morgonen och kände mig lite konstig. Känner då att underläppen är alldeles svullen, så jag går upp till mamma och gråter som en idiot lite så där gulligt. "Titta mamma min underläpp är dubbelt så stor som den brukar." Mamma tittar på mig...
Mamma; -Vad har du gjort?
Petra; Skakar på huvudet uppgivet och säger med pipig röst; -Jag vet inte.
Min underbara mamma ställer sig då bakom kylskåpsdörren och skrattar hejdlöst. Ni vet den där känslan när någon verkligen skrattar åt att ni ser faktiskt riktigt rolig ut även fast det inte är roligt för dig, så kändes det då.
Så klockan åtta ringde jag till mottagningen i Söråker och bokade en tid, som blev tjugo i elva. Efter en och en halvtimma så hade läppen blivit ännu värre, och efter ännu en timma hade på läpparna svällt upp. Då får jag panik och ringer min mamma på hundklubben som säger att hon kommer hem på en gång.
Det här har hänt mig förut en gång att jag svällde upp, men då hann det gå ner innan jag kom till mottagningen, så den här gången skyndade jag mig att knäppa kort. Läkaren sade till mig när jag visade honom bilderna att om jag hade sett ut så som jag gjorde på bilden hade han lagt in mig på en gång. Men då hade läpparna faktiskt gått ner lite.
Han skrev då ut kortison och allergi tabletter åt mig. jag fick den längsta behandlingen på kortisonen, fyra tabletter dagligen i sex dagar och två tabletter dagligen med allergi medicinen, men egentligen ska man bara ta en om dagen.
Så jag tänkte faktiskt vara jätte snäll att lägga ut lite bilder på min allergi fas.

Fas 1:                                    Fas 2:                                 Fas 3:                                    Knölen på handleden:
          

Haha, vad säger ni om det. Pröva inte det här hemma.


Jag går sönder

Nu är det något grav allvarligt fel på mig. Jag är arton år gammal men har nog redan hittat tusen fel på min kropp.
Ena saken började i helgen, jag kände att det stramade lite i handen och kliade, (den vänstra), sedan under fötterna. Idag började det klia som tusan i handen och under fötterna, så jag tittar på fötterna och dem är alldeles röda. Sedan tittar jag på handen som jag gått och kliat på hela dagen, emot kylskåpet, emot ett träd till och med emot Tinka när jag klappar henne, då ser jag att handen är dubbelt så stor som den brukar vara och jag kan inte knyta näven. Fick en salva av pappa så då slutade det att klia i alla fall sedan efter några timmar gick svullnaden ner, fötterna likaså. Sedan känner jag efter att jag städat bilen att jag har ont i knäet, men inte så pass ont att jag inte klarar av det. Dagen går och jag får ondare och ondare, så nu efter jobbet när jag kom hem tittade jag på knäet och det är nästan dubbelt så stort som det andra.

Pappa hade en jättebra teori, att jag förmodligen börjar bli tjock så det poppar upp lite här och var. Först handen, sedan fötterna sedan knäet. I morgon är det säkert huvudet. Är det någon som vet vad det är? I alla fall det med handen och fötterna. Knäet gjorde jag nog illa mig när jag städade bilen, tror jag vred det åt fel håll eller nått, säkert bakvägen efter som att jag är så vig.
Lägger in en bild på knäet, har inga på händerna och fötterna dock eftersom att svullnaden nu har gått ner.

                                                      
                                                                Cp knä                   Normalt knä (för stunden)

11:46

Nu ska jag fortsätta se Grey's Anatomy efter som att jag är hyffsat efter i den serien, båda mina systrar har sett hela redan, så nu är det bara jag kvar.
Vet inte vad jag ska göra med min blogg, oavsett vad jag gör så blir jag inte nöjd. Vill hitta den där nischen som fattas för att det ska kännas perfekt. Men den verkar ha flugit ut genom dörren.

                                                                                               

Lugg eller inte lugg, det är frågan?

                                     
Funderar på om jag ska klippa lugg igen eller om jag ska fortsätta ha snedlugg? Vet inte riktigt om jag passade i lugg, kändes jätte skönt sedan när jag hade fått tillbaka min snedlugg men nu börjar jag fundera på lugg igen. Vad tycker ni?

21:19

Var in och tittade på http://malinsmedberg.blogg.se/ och såg att hon har varit med i FHM, Slitz och gjorta massa andra foto sessions. Kan inte säga mer än att jag känner mig otroligt hedrad att hon har kommenterat på min blogg, eftersom att jag ofta har velat gjort exakt samma saker som henne.
Läste även en kommentar som en tjej skrivit åt henne och den löd så här: "Postat av: SaraL
Seriöst ni är sååå patetiska, hur tusan kan ni vilja se så billiga och bete er så trashigt och utan klass? Det är så pinsamt:-) Och innan du eller någon annan lika trashig skriver att det handlar om avundsjuka...Nej, man är inte avundsjuk på någon man ser ner på. Däremot på tjejer med klass som har bra jobb, utbildning och vars liv inte går ut på att vara runkobjekt... Lycka till när du blir äldre och kanske skaffar lite iq och ditt barn blir retat i skolan för att mamma är en hora osv...Säger inte att du är en hora men det är sånt barn till utvikningsbrudar får höra och hur skämmigt är inte det. Hade skämts något så otroligt om du var min morsa. Nån dag får du nog barn och då kan du förklara för din ev dotter varför du inte hade nog med självrespekt osv. Eller önskar du samma billiga kvinnosyn och dåliga integritet till din framtida dotter?*nyfiken*Och hur är det att veta att killar som runkar och kollar era shower aldrig skulle se er som flickvänsmaterial eller giftasmaterial? Aldrig skulle kunna se er som sina barns mor? Utan bara vill sätta på och ha en trofé? Nu snackar jag bra killar, trashiga kåta killar är ett undantag, de vill säkert ha en porr-fru då de inte har nog hjärna att tänka efter lite...
Vem vill ja en fru som alla kompisar runkat till och ser som billig?

Och till Wysteriia där uppe, vad konstigt att det ringer äckliga gubbar...Vad kan det bero på? Suck."

"Och ett ytterligare tips till Wysteriia vill du bli tagen som seriös modell och syssla med reklam, för du kan lyckas tror jag om det inte är för sent...Du har rätta looken. MEN sluta vik ut dig och sluta visa upp allt, jag vet vad jag talar om man vill i reklambranschen och inom seriösa agenturer och people-agenturer inte ha slitz-stuket. Akta dig noga det kan bli din grav i modellbranschen om du fortsätter, om det redan inte är för sent..."

Jag menar vad är det för mening att slänga ur sig sådana onädiga ord, ta och rannsaka er själva ist för att klanka ner på tjejer som ni är svartsjuka på bara för att dem är både smart & snygg. (Och plus att era killar runkar till dem.)
Sedan efter den kommentaren kom en annan som jag tyckte sänkte den här tjejen och dem som höll med henne totalt: "Postat av: izza http://izabella.blogg.se
Anna Karin - håller på att starta upp ett artistbokningsföretag.
Malin - studerar journalistik
Lisa - GoGo dansare och försäljningschef för ett företag (inga namn nämnda)
Ann Marie - undersköterska
Natalie - jobbar på ett äldreboende och ska plugga till sjuksköterska
Clara - driver klädsajt
Fanny - rider VM nivå och pluggar till sjuksköterska
Rebecca - teologistudent (typ religion om jag uppfattat det hela rätt)
Carolin - ska söka till Tekniska Högskolan och plugga till civilingenjör

Så vad har dessa damer gemensamt? Utvikstjejer allihopa. fördomar är bara ett tecken på outbildade fördomsfulla
människor. Men de växer upp till slut, de också."

Inte nog med det så vågar den här tjejen inte ens att lämna ut sin blogg om hon har en eller mailen, vilket visar att hon inte vågar stå för det hon säger, endast om hon får vara anonym.

Så stå på er tjejer, låt inte ignoranta människor som SaraL komma under erat skinn. Dem vet inte vad dem pratar om och tro mig det handlar visst om avundsjuka, dem blir sura för att deras pojkvänner, män runkar till er ist för dem. Ni piggar iaf upp min vardag. Så fortsätt sätt lite krydda på den här världen.


13:31

Snart ska jag åka och jobba, börjar klockan fem och slutar elva. Får se om man är lite sugen på nuggets så kan man ta med sig några sådana hem med, yummie!
Man hör ofta att dem som jobbar på gatukök måste bli döfet eftersom att dem jobbar i ett gatukök, jag skulle vilja säga tvärtom. I alla fall för mig. Man blir dö less på hamburgare och strips och alla annan skit mat, eftersom att man är upp i ett hel dagen. Känner mig fetare bara av att stå bredvid hamburgare hela dagen.
Det sjuka är att det är alltid samma folk som är där, dem äter frukost, lunch, middag, en korv emellan och kvällsmat på Inez. Jag menar blir man inte less? Tydligen inte.
Det återstår att se om jag vaknar en dag och ser ut som en flodhäst, jag kanske kan joina Ronjas 250 kilos klubb!

"Jag är som ett 250 kilos fetto. Jag har skägg. Magtröja. Trasiga mjukisbyxor. En ful utsliten keps. Mina kompisar kallar mig för köttbullen. Och jag har väldigt svårt att se det som jag har från naveln och neråt! Nästan iallafall. Det enda som fattas med mig är att jag ska rapa och blåsa det i ansiktet på andra. Så brukar faktiskt vissa av mina tjockiskompisar göra. PÅ MIG.. "  Av: Ronja Söderberg

                                                                          


Parkinsons

Symptomkombinationen rörelsearmod, stelhet och skakningar kallas med ett gemensamt namn för parkinsonism. Den vanligaste orsaken till parkinsonism är Parkinsons sjukdom, men andra orsaker som förekommer är biverkningar av läkemedel, kärlsjukdomar i hjärnan och en grupp av sjukdomar kallad atypisk parkinsonism (tidigare kallad parkinson plus-syndrom).

Diagnosen Parkinsons sjukdom kan aldrig ställas med hundraprocentig säkerhet utan är en sannolikhetsdiagnos utifrån att man observerar symptom, förlopp och effekten av behandling. Utredningar som datortomografi och magnetkamera kan inte påvisa sjukdomen men kan utesluta andra orsaker till parkinsonism. Ett viktigt led i diagnostiken är att pröva behandling med läkemedel, som skall ha god effekt vid Parkinsons sjukdom.

Parkinsons sjukdom kan ge många olika symptom men är i första hand en rörelsesjukdom.

Motoriska symptom

De klassiska symptomen vid Parkinsons sjukdom är hypokinesi, rigiditet och tremor. Hypokinesi eller rörelsehämning yttrar sig som att kroppens rörelser blir långsamma och svåra att klara av, trots att muskelkraften kan vara normal. Det kan vara svårt att sätta igång en rörelse, t ex att ta det första steget när man ska börja gå. Rigiditet eller muskelspänning yttrar sig som en allmän stelhet i kroppen och kan leda till att patienten måste gå lätt framåtlutad. Tremor är ofrivilliga skakningar som brukar vara mest uttalade i vila.

Icke-motoriska symptom

På senare tid har man alltmer kommit att uppmärksamma att det är vanligt med så kallade icke-motoriska symptom vid Parkinsons sjukdom. Många av dessa beror på att sjukdomen påverkar autonoma nervsystemet. Balanssvårigheter är mycket vanligt, liksom trötthet, sömnproblem, blodtrycksfall och svårigheter med avföringen och vattenkastningen. Psykiatriska symptom som depression och demens är ofta associerade med Parkinsons sjukdom.


13:29

Nu har man jobbat den mesta delen av helgen på travet och alltid när jag sitter där så händer det aldrig någonting men så klart så skulle det hända något nu när det var stor trav.
På lördagen var det faktiskt rätt så lugnt, i alla fall på min sida. Men i en loppet så var det en häst som stupade på mållinjen och sedan fick man höra att den hade avlidit, av vilken orsak det vet jag inte. Troligtvis så körde dem sönder hästen som bara var fyra år gammal och hade gjort tjugo starter.
Men på fredagen hände det saker borta där jag satt som vakt, Anna min kusin satt med mig.
Först så hörde vi att det var lös häst och då måste man alltid stänga grindarna så inte hästen tar sig ut på vägen, så jag och Anna gjorde det. Precis när vi stängt grindarna ser vi en kusk som kommer med sin häst och så ser vu hur han svänger av skitfort och kommer emot oss, och han skriker att vi ska släppa ut honom så vi gjorde det. Anledningen till det var att när han kom med sin häst så kom den skenande hästen emot honom så han fick så klart panik. Oturligt så slog hans häst i benet och lämnade ett antal blodfläckar utanför kuren och kliniken där vi satt.

Senare på kvällen kommer det en gubbe som är på väg hemåt med sin fru och sitt barnbarn, efter ett tag börjar han och små springer sedan ramlar han ihop utanför kuren där jag och Anna sitter och slår sönder näsan och får ett blåöga. Så då fick man även vänta på att ambulansen skulle komma och sjukvårdarna. Sedan berättar frun hans att han ramlat en gång förut idag och att han har Parkinsons. Så det förklarar saken lite varför han började små springa.

Så efter denna helg var det så skönt att få komma hem till min och Marcus lilla etta i Söråker och se film och äta massa go saker.

RSS 2.0